Marlous de Groot

Marlous de Groot

Marlous is gespecialiseerd in herstructureringen en insolventierecht. Zij adviseert en vertegenwoordigt onder meer banken, lease- en factoringmaatschappijen op het terrein van het financierings- en zekerhedenrecht. Op deze rechtsgebieden voert Marlous ook gerechtelijke procedures.

Daarnaast wordt Marlous door de rechtbank regelmatig aangesteld tot curator in diverse faillissementen. Zo is zij onder meer in oktober 2018 aangesteld tot medecurator van MC Slotervaart, een algemeen en opleidingsziekenhuis in Amsterdam. In 2016 is Marlous voorts aangesteld tot medecurator in het faillissement van de McGregor Fashion Group, een Nederlands modehuis dat kleding, schoenen en accessoires van de merken ‘McGregor’ en ‘Gaastra’ in 12 landen verkocht. Daarnaast was Marlous betrokken bij de internationale herstructurering van Portugal Telecom International Finance B.V., een financerings­ve­hikel van de Oi Groep, het grootste telecombedrijf van Brazilië.

Marlous heeft uitspraken in de JOR (Jurisprudentie Onderneming & Recht, SDU) geannoteerd en levert regelmatig een bijdrage aan de Rechtspraak Insolventierecht (Kluwer).