Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze is veelgevraagd spreker en consultant op het gebied van innovatie, technologie en ondernemerschap. Daarnaast is hij door TED.com uigekozen als ambassadeur voor Europa en de oprichter van TEDx Amsterdam en is hij veelgevraagd dagvoorzitter. Op RTL7 is hij deskundige in het televisieprogramma “Toekomstmakers”; een wekelijks magazine over wetenschap en innovatie bij corporates en startups. Jim Stolze spreekt over verschillende onderwerpen:

Klantvriendelijkheid
In zijn boek “Uitverkocht!” (2012) breekt hij een lans voor de ‘aandachtseconomie’. Veel bedrijven zeggen wel dat ze de klant centraal stellen, maar meestal zoeken ze nog naar goede manieren om aandacht te geven en aandacht te verdienen.

Wat wordt the next big thing?
In het televisieprogramma Toekomstmakers komen allerlei nieuwe uitvindingen, hypes en trends voorbij. In een humoristische presentatie scheidt Jim Stolze de hypes van de trends. Als toeschouwer ben je in een half uur weer helemaal bij en heb je nieuwe inspiratie om bij jouw organisatie te gaan innoveren.

Startups vs Corporates
Als consultant voor het Nederlandse bedrijfsleven en als mentor van startups spreekt Jim Stolze beide talen. In een presentatie met aansprekende voorbeelden laat hij zien wat beide werelden van elkaar kunnen leren. Hierin breekt hij ook een lans voor de ‘intrapreneur’, de ondernemende medewerker bij uw bedrijf!

Biografie
Jim Stolze brak een studie Taalwetenschap af toen hij de kans kreeg om met een aantal vrienden een eigen tijdschrift op de markt te brengen. Dit leidde al gauw tot de oprichting van een eigen reclamebureau. Tussen 1999 -2009 groeide dit onder zijn leiding tot een online marketing bureau met 14 medewerkers dat campagnes maakte voor onder meer NU.nl, Startpagina, Martinair, SOS kinderdorpen en Thyssen Krupp.

Ter afronding van zijn executive MBA opleiding schreef hij zijn master thesis over de relatie tussen internet gebruik, online communities en welzijn (geluk). Het experiment waarin hij zichzelf 40 dagen afsloot van internet haalde zelfs CNN. Dit leidde niet alleen tot de publicatie van zijn eerste boek (“Hoe overleef ik mijn inbox, 2009“) maar ook tot een uitnodiging voor het wereldberoemde TED-Congres.

Na zijn bezoek aan TED in California besloot hij de reclamewereld vaarwel te zeggen en zette alles in het werk om de licentie voor TEDx Amsterdam te verkrijgen. Op 20 november 2009 vond de eerste editie van dit evenement plaats en het leidde direct tot een wachtlijst van 7500 mensen, een nominatie als ‘evenement van het jaar’ en een European Design Award.

In 2012 werd Jim Stolze door het Doha Film Institute (Qatar) gevraagd om een TEDx organisatie op te zetten voor het Midden Oosten. Het leidde tot de prestigieuze TEDx Summit met onder meer de grootste TED sessie ooit -in de open lucht- live uitgezonden op Al Jazeera. De openingsfilm (met Jim Stolze als executive producer) won niet veel later een award in Cannes.