Alice van der Schee

Alice van der Schee

Alice is sinds 1990 als advocaat en sinds 2001 als partner werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Herstructurering & Insolventie, waaraan Alice leiding geeft. Alice wordt vaak benoemd als bewindvoerder in surséances en curator in faillissementen. Zo werd zij aangesteld in spraakmakende faillissementen, zoals de IJsselmeerziekenhuizen, TCN Urop SE en Koops Furness N.V.

Alice is tweetalig en mag zich sinds 1995 ook Rechtsanwältin noemen in Duitsland.

Alice is één van de auteurs van de ‘Faillissementsgids’, een introductie in faillissementsprocedures voor studenten en is mede redacteur van diverse INSOLAD-jaarboeken over verschillende onderwerpen binnen het faillissementsrecht. Daarnaast heeft Alice diverse artikelen met betrekking tot het internationale faillissementsrecht gepubliceerd.

Alice is onder andere lid van:

  • INSOLAD
  • INSOL Europe
  • INSOL World
  • TMA Nederland
  • De NVRII (Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht)
  • De Arbeitsgemeinschaft Insolvenzrecht und Sanierung van de Deutscher Anwaltverein.

Daarnaast is Alice buitengewoon lid van het Verband Insolvenzverwalter Deutschlands, de Deutscher Anwaltverein en de Arbeitsgemeinschaft Internationales Wirtschaftsrecht.

Alice zat van 2009 tot 2016 in het bestuur van INSOLAD (Vereniging voor Insolventieadvocaten) en was van 2014-2016 Voorzitter van het bestuur van de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung.

Momenteel is Alice Chairman van de Board of Directors van SCG Legal alsmede lid van de Council van INSOL Europe.