Het Thema: cyber security

Bedrijven worden zich bewuster van de mogelijke impact van cyber crime, waardoor dit onderwerp steeds vaker hoog op de agenda staat. Bestuurders vinden het lastig in te schatten hoe groot de risico’s zijn en te bedenken hoe ze een cyber security strategie moeten gaan vormgeven in combinatie met de toenemende eisen op compliance gebied (denk aan GDPR/AVG). We kennen natuurlijk allemaal voorbeelden van cyber aanvallen op grote partijen, maar ook kleinere bedrijven krijgen ermee te maken. Als het echt goed fout gaat kunnen bedrijven in een turnaround situatie of faillissement terecht komen.

Cyber crime kan ook van grote invloed zijn bij acquisities en investeringen, want hoe maakt u een inschatting van de cyber gezondheid van een onderneming? Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld 100 dagen zitten tussen inbraak en detectie. Hoe weet u zeker dat u na een overname niet met vervelende verrassingen geconfronteerd wordt? Helaas kunnen wij u na de bijeenkomst ook geen 100% garantie geven dat u niet gehackt wordt, maar we kunnen wel proberen uw bewustwording van dit wereldwijde probleem te vergroten.

Daarom hebben we voor deze bijeenkomst Generaal-Majoor b.d. drs. Pieter Cobelens uitgenodigd, voormalig Directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). Nadat hij 14 jaar een belangrijke rol gespeeld heeft in het optreden van de Nederlandse krijgsmacht verliet hij in 2011 Defensie. In zijn laatste functie transformeerde hij de MIVD in een moderne dienst die door de bondgenoten als belangrijke speler wordt beschouwd. Na zijn carrière bij defensie is hij verder gegaan met zijn persoonlijke missie om Nederland cyber technisch veilig te krijgen. Verder hebben we Fox-IT uitgenodigd, een specialistisch bedrijf op het gebied van cyber veiligheid. René Ouwehand, Regional Head Risk Management & Governance Team, zal, samen met sidekick Eva Kelder, onder meer spreken over de impact die cyber crime op een organisatie kan hebben.

Beide sprekers kunnen ons aan de hand van voorbeelden uit de praktijk tips geven om de kans op cyber crime te verkleinen en -als het dan toch plaatsvindt- om de schade te herstellen.

Het programma

 • Agenda: Bezoek Nationaal Militair Museum (optioneel)

  • 2:00 pm - 3:30 pm
 • Agenda: Ontvangst

  • 3:30 pm - 4:00 pm
 • Agenda: Meibijeenkomst

  • 4:00 pm - 5:30 pm
 • Agenda: Netwerken met borrel & bites

  • 5:30 pm - 7:00 pm

De sprekers

Generaal-Majoor b.d. drs. Pieter Cobelens

René Ouwehand

Eva Kelder

De organisatoren/secretariaat

Mignon Bestebreurtje

John van Thiel

Sasja Winters

De enquête

Om een beeld te krijgen van uw ervaringen met cyber crime en kennis over cyber security hebben wij een korte enquête opgesteld. Deze krijgt u na aanmelding toegestuurd. De resultaten hiervan worden volledig anoniem besproken op 29 mei aanstaande. Wij hopen dat u de tijd wilt nemen om de vragen zorgvuldig te beantwoorden.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Aanmelden

Leden

Gratis

AANMELDEN

Niet-leden

€35,00 ex BTW

AANMELDEN